השינויים הכלכליים-חברתיים העוברים על סין, מנבאים, לדעת מומחים, שהפוקוס העולמי בכל הקשור לתערוכות, יעבור בתוך עשור מסין אל המקום "הפנוי "היחיד בגלובוס - אפריקה.
יצרנים, משקיעים ומשווקים המחפשים שווקים מתעוררים, מעריכים שתוך עשור, סין תהיה משק רווי. שכר העבודה עולה עם התגבשותו של מעמד ביניים חדש ומעבר של מליונים מהכפרים אל הערים, כתוצאה ממדיניות מוצהרת ומגמתית של הממשלה.
התוצאה, מבחינת המשקיעים היא נטישה הדרגתית של סין לכוון המדינות בהן שכר העבודה נמוך עדיין והביקוש לטכנולוגיות ולידע מערבי הוא בגדר חמצן עבורם. המעבר אינו מתבצע ביום אחד ולכן כדי שהמערב יהיה "שם" ביום הנכון, התהליך כבר החל.
כמו בעבר וסין היא דוגמא טובה לכך, בהדרגה רואים יותר ויותר מארגני תערוכות מהעולם, המעבירים מותגים לאפריקה. בהתחלה זה הורגש במיוחד בקניה, אך היום כבר ניתן לחוש שמדינות כמו ניגריה, אתיופיה, זאיר, טנזניה ועוד, מצטרפות.
מדרך הטבע ובהתאם לצרכי היבשת, התערוכות הראשונות להגיע, הן אלו הקשורות לטכנולוגיות לייצור מזון, שימורו ואריזתו. מצטרפות אליהן תערוכות לטכנולוגיות לתעשייה,אנרגיה,חקלאות ומים.
המארגנים מגיעים מכל העולם וכמו תמיד, הגרמנים הם הראשונים. באופן יוצא דופן, רואים גם מארגני תערוכות ממדינות המפרץ שיחד עם שותפים מבריטניה, עושים צעדים משמעותיים בכוון.
מנוע החיפוש לתערוכות בעולם www.expoexpo.com שאיתר את המגמה, הוסיף את המדינות מאפריקה למאגר ובאמצעותו, ניתן לעקוב אחרי התערוכות החדשות ביבשת.
מוצע ליצרנים ישראלים לעקוב אחרי התהליך ולנסות להצטרף, בשלב זה, לתערוכות המאורגנות על ידי מארגני תערוכות מגרמניה ולתקוע, יחד איתם, יתד, כדי שבעוד 10 שנים, גם אנחנו נהיה שם.
יצחק שלו
עורך