יריד אסן בגרמניה, התשיעי בגודלו במדינה, המארח מדי שנה כ - 50 תערוכות ואירועים ביקש להתרחב כדי לקלוט את הביקוש בשנים הבאות. ישבה מועצת העיר והסכימה על השקעה של 123 מיליון יורו. אבל אז נזכר מישהו שבהחלטות כאלו יש לערוך משאל בין התושבים ולקבל הסכמתם להשקעה ולהתרחבות. המשאל אכן נערך ורצון העם שיקף התנגדות לפרויקט המוצע. הנושא הוקפא.
וכאן המקום לציין שהבסיס הכלכלי של העיר אסן, כמו ערי תערוכות אחרות בגרמניה, מושתת על הפעילות במרכז הירידים המקומי. כל העיר עובדת עבור מרכז הירידים, בין אם אלו בתי המלון, המסעדות ובתי הקפה, נהגי המוניות, בארים ומועדונים, אנשים המעורבים ישירות בתערוכות, בוני תצוגות, סדרנים, אנשי מנהלה והלאה והלאה.
וזה לא רק בגרמניה. בהלסינקי לדוגמא, ביקרו בשנת 2013 מיליון ומאה אלף איש בתערוכות ובקונגרסים שהתקיימו בעיר. האם הם היו מגיעים לעיר, אלמלא מרכז התערוכות? כנראה שלא.
ההיגיון אומר שהעם צריך לשאוף שמרכז התערוכות יגדל ויארח עוד תערוכות ויזרים לעיר עוד מאות אלפי מבקרים ולכולם תהיה פרנסה.
אבל כאשר האינדיבידואל עומד מאחורי הפרגוד הוא בוחר את מה שטוב לו אישית. כאדם פרטי,הוא לא אוהב שבבית הקפה שלו הוא צריך לעמוד בתור בגלל תיירי התערוכות, הוא לא רוצה לחכות לאוטובוס שמתאחר בגלל ריבוי הנוסעים לאורך הקו.
וכך שיקולים משיקולים שונים הביאו את העם להחליט שהם לא רוצים שינוי בעיר.
וכאן עולות 2 שאלות:
א. אם היריד לא יגדל בשטחו, יש חשש שתערוכות שמתקיימות בו, אך גדלות בשטחן ,משנה לשנה, יעברו לערים אחרות וכך התנועה הכלכלית בעיר תיפגע.
ב. מה עושים עם ההשקעות בעיר שנמצאות בעיצומן ומכוונות לפעילות במרכז הירידים המקומי?
מועצת המנהלים של היריד עונה לשתי שאלות אלו באומרה שמספר בתי מלון שנמצאים בבניה, לא ייבנו ואלו שהיו אמורים להיות מועסקים בבנייתו ובתיפעולו יישארו מובטלים.
היריד הגדול בסוגו באירופה לתעשיית הצמיגים Reifen המתקיים מזה שנים באסן, הודיע שלאחר תום התחייבותו לשכירת היריד, דהיינו ב - 2018 , הוא עובר למרכז הירידים של העיר השכנה קלן.
במקביל הודיעו מארגני יריד הכושר Fibo - גם הוא מהגדולים באירופה, כי התערוכה הבאה תתקיים אף היא בקלן ומארגני התערוכה החשובה Aluminium הודיעו כי הם מעתיקים את התערוכה לדיסלדורף.
אם מזכירים את שני מרכזי התערוכות של קלן ודיסלדורף, חשוב לציין, כי אלו עשו את ההשקעות הנדרשות ובהיקפים גדולים בהרבה והמציאות (כתוצאה מתוספת השטחים) הראתה שלקחו לראשון 8 שנים להחזיר את ההשקעה ולשני מחצית מהזמן הזה.
את כל זה יודעים חברי מועצת העיר ולכן אישרו את ההוצאה ואת הצורך להרחיב את היריד אבל כאשר זה מגיע להמונים, זו כבר חוכמה אחרת......
ועוד אומרים שבמזרח התיכון אין הגיון......