הפעילות הכלכלית שמרכז ירידים מייצר מתחלקת לשלושה חלקים:
1. הפעילות של המרכז ושל המארגנים השונים שמשתמשים בו, מייצרים הכנסות הנובעות מהמציגים ומן המבקרים. בגרמניה, מדובר על מחזור ממוצע של כ - 250 מיליון יורו בשנה.
2. מן ההיבט התעסוקתי, מרכזי תערוכות מעסיקים באופן ישיר למעלה מאלף איש ובאופן עקיף כמה עשרות אלפים, שמספקים שרותים למציגים ולמבקרים בתערוכות.
3. כתוצאה מפעילות מרכז הירידים, נוצרות לעיר שבה הוא ממוקם הכנסות של מיליארדים.
כאשר מדובר על גרמניה, ערים קמות ונופלות כלכלית מהפעילת של מרכז הירידים העירוני.
ישנן דוגמאות רבות לכך. בירמינגהם במרכז אנגליה, היתה עיר "שכונתית" עד אשר פרנסי העיר החליטו להקים בה מרכז ירידים גדול. מהפתחו, העיר שינתה פניה.
התשתית התחבורתית קירבה אותה ללונדון, בתי מלון חדשים הוקמו, מסעדות נפתחו ביחד עם חנויות מודרניות, לסגל נהגי המוניות בעיר נוספו כמה אלפי מפרנסים ועוד.
במוסקבה, לאחר פתיחתה למערב, הוקמו מספר מרכזי תערוכות במגמה להביא לעיר תיירי עסקים מהמערב. בבולגריה, מיד לאחר "השחרור" העמידו בסופיה מרכז ירידים מודרני.
אפילו בפריז, שאינה "סובלת" ממחסור בתיירים, הוקמו בשנים האחרונות מרכזי תערוכות חדשים כדי לענות על דרישה.
בגרמניה, בירת התערוכות העולמית, רואים מדי כמה שנים הרחבה ושיפוצים בהשקעות עצומות, כדי לא רק לשדרג את תנאי התצוגה והשרותים, אלא גם להגדיל את נפח התערוכות וזרם המבקרים.
כדי להמחיש את התרומה הכלכלית הקריטית של של מרכז ירידים לעיר ולפרנסת תושביה, הקדשנו כתבה אחת לפרופיל של יריד קלן. כמוהו יש עוד 7 מרכזי ירידים דומים במדינה.
קריאה מחכימה
יצחק שלו
עורך