לתחום התערוכות בישראל אין מוסד להכשרת עובדים. הנסיון, הוא זה שמייחד את העוסקים בתעשייה זו. אבל נסיון נרכש לעתים בדם, יזע ודמעות ובתגמול נמוך. יעברו כמה שנים טובות, עד אשר מעסיק יקבל לעבודה "איש תערוכות" ויתגמל אותו כפי שהוא ראוי.
האיגוד הישראלי לשווק יוזם קורסים להכשרת אנשים לעיסוק בשווק. ומה הן תערוכות אם לא שיווק וארגון? אבל באף אחד מהקורסים לא מצאנו אפילו שיעור אחד המיועד לתערוכות.
בחו"ל, בתמהיל השווק של חברה כ - % 15 עד % 40 מהתקציב מוקדשים להשתתפות בתערוכות. בגרמניה, אף יותר מכך. שם ובמקומות אחרים בעולם הפנימו , שמאחר שהחברות מציגות, יש מקום להעסיק אנשים שהתמחותם תערוכות.
בחו"ל, שם יש תמיד ביקוש לאנשים טובים בתחום, יש מוסדות להכשרה. באוניברסיטאות בגרמניה הנושא נלמד. מיהם שם "התלמידים"? אנשים שכבר מועסקים בחברות ורוצים להשתדרג בידע ובשיטות וכמובן, כאלה אשר מבקשים להתקבל לעבודה כאנשי מקצוע בתחום התערוכות.
אז כדי שלא יחשבו שאנחנו מגזימים, הקדשנו את אחת הכתבות בניוזלטר להצעות עבודה לאנשי תערוכות ואירועים ולמשכורות המוצעות להם, במדינות שונות בחו"ל.
אין בכך קריאה לאנשים טובים מהארץ לעזוב לחו"ל כי שם יש פרנסה טובה, אלא להפנות תשומת לב מוסדות וארגונים אקדמיים בארץ להקדיש לכך מחשבה.
קריאה מחכימה
יצחק שלו
עורך