יצואנים מחפשים כל הזמן שווקים חדשים. אחת השיטות המומלצות היא לאתר את השווקים באמצעות תערוכות. אלו משקפות בצורה החלטית את מה שעומד להתרחש בעתיד במדינות ובאזורים שונים בעולם.
לאחרונה שמנו לב שבמדינות כמו הודו וקניה באפריקה, התוספו תערוכות חדשות ואלו הקיימות, התחזקו בקטע הבינלאומי שלהן. כלומר, תערוכות שהמציגים בהן היו מקומיים בעיקר, הפכו להיות מקום ליצרנים מהעולם.
השינוי נובע מתוך מחקרים והערכות לגבי התפתחות השוק המקומי.
בהודו למשל, תערוכה רפואית בניו דלהי, משקפת את המגמות בתחום זה במדינה. לדוגמא: ממשלת הודו מתכוונת להגיע בתוך זמן קצוב לכך שלכל אזרחיה יהיה ביטוח רפואי. משמעות הדבר שיהיו יותר צרכנים לשרותי הרפואה במדינה. מה שאומר שיהיו יותר בתי חולים ומרפאות ציבוריות. מה שאומר שהשוק נפתח יותר ליצואנים של ציוד רפואי להודו.
גם מעמד הביניים, בעל היכולות הפיננסיות, גדל ומתרחב, מה שאומר שיהיו בעתיד הקרוב, עוד מרפאות פרטיות.
אותו תהליך קורה באפריקה ובקניה בראש. שם ניכרת גם תופעה של גידול ביצוא של מוצרי חקלאות ועקב כך, גידול בביקוש לטכנולוגיות של אריזה ולציוד. המרחק בין מקור היצוא ובין השווקים אליהן הוא מיועד, מחייב אריזות מעולות.
מעטות החברות בישראל, שיכולות לבצע מחקרי שוק במדינות יעד. מכון היצוא עושה זאת ואפשר להיעזר במרכז המידע שלו, אבל הדרך הפשוטה והיעילה, היא לסרוק את התערוכות ולבדוק את הרכבן הפנימי. ברגע שתערוכה הופכת להיות בינלאומית, או אז, יש בכך סימן להתפתחות של התחום באותה מדינה.
ומה שטוב לגרמנים, לצרפתים ולספרדים, מן הסתם טוב גם ליצרנים הישראלים. אז בואו נצטרף.
קריאה מחכימה
יצחק שלו
עורך