אם איננו טועים, יש בישראל כחמישים אלף מפעלים ומקומות עבודה שמחויבים על פי חוק לאייש משרה של קצין בטיחות. בתוך ההגדרה, מצויים גם אירועים המחוייבים באישורים של בטיחות. תפקידו של קצין הבטיחות לדאוג לבטיחותם של העובדים, להיות מעודכן בכל הטכנולוגיות הקשורות לנושא, להמליץ על רכישת ציוד מתאים וכמובן לודא שכל העובדים מצוידים ועובדים לפי התקן.
בנוסף, בהגדרה של תפקידו, כך לפחות בחו"ל, קצין הבטיחות אחראי גם לגיהות, כלומר מצבו הרפואי של העובד. לא פעם, קצין הבטיחות עובד בהרמוניה עם קצין הבטחון של המפעל, במיוחד כאשר מדובר באירועי אש או מצב בטחוני.
למה אנחנו טורחים להתעכב על מעשיו ומחדליו של קצין הבטיחות? משום שמחברת איטקס, הנציגות בישראל של יריד דיסלדורף, נמסר כי רק קציני בטיחות בודדים מישראל פוקדים את התערוכה החשובה בעולם לבטיחות וגיהות A+A שמתקיימת אחת לשנתיים במרכז הירידים בדיסלדורף.
לא רק קציני הבטיחות של המפעלים, אינם שם, גם בכירים ממערכת הרגולציה והאכיפה של משרד העבודה והמוסד לבטיחות ולגיהות, אינם פוקדים את התערוכה הזו. איפה כן פוגשים כמה מהם? בעיקר אנשי הממסד? כאשר מתקיימת תערוכה פחות חשובה בנושא, אבל היא נערכת בתאילנד או בסינגפור או באוסטרליה......
התערוכה בדיסלדורף היא לא רק הפגנת עוצמה של קרוב ל - 2,000 יצרנים מהעולם, אלא היא גם הזדמנות לפגוש אנשי מקצוע ועמיתים מ - 90 מדינות שמבקרים בה. זאת, בנוסף לקונגרס המקצועי שמתקיים במסגרתה ובו נידונים נושאים אקוטיים מתחום הבטיחות, מניעת אש, רפואה מונעת, טיפול באירועי בטחון ועוד.
אז התערוכה הקרובה תתקיים במרכז הירידים של דיסלדורף בין התאריכים 17 - 20 באוקטובר 2017 ופרטים עליה אפשר למצוא ב - http://www.aplusa-online.com
נשמח לדווח לאחריה שמאות קציני בטיחות מישראל ביקרו בה והשתתפו בדיוני הקונגרס.
עוד חדשות מהנעשה בעולם בתחום התערוכות: http://www.expoexpo.com/PageLN.aspx