חדשות

מדוע מארגני כנסים בישראל אינם מעלים בדעתם לארגן את האירועים בפריפריה?

(5/26/2019 2:01:54 PM)

הערים הגדולות בעולם, מתחרות ביניהן על אירוח כנסים בינלאומיים (על פריז בהקשר זה, ראו ידיעה נפרדת). אבל תעשיית הכנסים איננה בנויה על כנסים בינלאומיים בלבד. פלח גדול ,הם הכנסים המקומיים המאורגנים בדרך כלל על ידי ארגונים מקצועיים, כנסי חברות וכד'.

בישראל, רובם ככולם נערכים בערים המרכזיות, רצוי בגוש דן. הסיבה היא כמובן נגישות המקום למשתתפים. זה נכון, כאשר מדובר בכנס בן יום, בו המשתתפים חוזרים לביתם או למשרד בתום האירוע.

אבל כאשר מדובר בכנס בן יומיים שבו המשתתפים מבלים ביחד את הערב והלילה, דוקא לערים כמו תל אביב אין יתרון, בהיות מחירי הלינה גבוהים והאפשרויות שהמשתתפים יתפזרו באתרי בילוי בעיר, גדלים.

בכנס שנערך בסוף חודש מאי בפרנקפורט (במסגרת תערוכת IBEX) בנושא נסיעות תמריץ, שרוב המבקרים בו ובתערוכה, היו מארגני אירועים ובעלי VENUES, הועלתה השאלה מדוע לא רואים מספיק כנסים בערי פריפריה?

חלק מהדוברים, הפליגו בשבחי הערים המארחות הקטנות וציינו את התרומה של המקום הלא מרכזי, בגיבוש המשתתפים באירוע. במיוחד, נכון הדבר לכנסי חברות. בין היתר, נאמר שמאחר שהמקום הקטן מרויח יותר מהעיר הגדולה, מעצם העובדה שהאירוע מתקיים בתחומו, הוא עוזר בארגון ו"הרבה דברים ניתנים GRATIS על ידי המארחים".

וזה מעורר את השאלה, למה זה לא קורה בישראל?

יש לכך, לפחות 3 תשובות:

אין בפריפריה FACILITIES לארח כנסים מבחינת ה - VENUE ומקומות הלינה. מרחק הנסיעה, אם הכנס הוא בן יום, הוא קריטי ומעל לכל, שלא כמו בסקנדינביה, לדוגמא, הממשלה אינה מסייעת בידי הרשות המקומית לפתח יכולות לארח כנסים.

הממשלות כאן מדברות הרבה על הצורך לקרב את הפריפריה מרכז, אבל המאמצים והתקציבים הולכים ברובם למשרד התחבורה לצורך הנחת תשתיות לרכבת.

אז או קי, רכבת תגיע לירוחם, אבל תנו לי סיבה למה לעלות עליה?

עוד חדשות מהנעשה בעולם בתחום התערוכות:  http://www.expoexpo.com/PageLN.aspx

 


חזרה לרשימה >>