חדשות

האקספו העולמי הבא יתקיים בסרביה החל מחודש מאי 2027. ישראל תעמיד ביתן לאומי

(10/9/2026 6:35:27 PM)

בהמשך לכתבה בגליון הקודם על התערוכות העולמיות, הועד העולמי לתערוכות האקספו, BIE היושב בפריז, הודיע כי האקספו הקרוב יהיה בסרביה בשולי העיר בלגרד, ליד שדה התעופה. 

הוא יפתח ב - 15 במאי 2027 וימשך עד 15 באוגוסט. הוא נחשב ל"אקספו קטן" הנערך שלוש שנים לפני האקספו הגדול.5 מדינות התחרו על אירוח האקספו הקטן, ארה"ב, ספרד, תאילנד, ארגנטינה וסרביה.

הבחירה נפלה כאמור על סרביה בהיותה המדינה האקס יגוסלביה הראשונה שתארח את התערוכה. אין ספק שבהחלטות לגבי המדינה המארחת יש שיקולים פוליטיים וכלכליים. 

כבר הוכח בעבר כי האקספואים הקטנים כמו אלה שהתקיימו בקוריאה, בקזחסטן, פורטוגל ובמקומות אחרים בעולם, גרמו לפריחה ולקידום של כל חלק הארץ שבהן התקיימו.

גם במקרה הנוכחי, המקום שנבחר נקרא סורצ'ין שהוא בתחום העיר בלגרד, והוא קרוב לשדה התעופה. 

תכנון מתחם האקספו הופקד בידי אדריכל ספרדי. תקציב האקספו עומד על 1.3 מליארד אירו והוא כולל, מעבר להוצאה הראשונה על המתחם עצמו, הקמה של מגורים למשתתפי האקספו, סלילת רכבת ממרכז בלגרד אל תוך האקספו. הקמת טיילת לאורך הנהר, הרחבת שדה התעופה, הקמת אצטדיון ל - 52,000 איש והרחבת תשתיות הכבישים.

כפי שהזכרנו בכתבה בגליון הקודם על התערוכות הלאומיות, ההנחיה של הועד העולמי היא שבתכנון ילקח בחשבון שימוש עתידי של המתקנים החדשים שיוקמו (להוציא את הביתנים עצמם שיהרסו).

התכנון של אקספו סרביה בהחלט עומד בכך כפי שפורט.העבודות החלו כבר ב-2024 ולפי הביקורות בשטח הנעשות על ידי אנשי הועד הבינלאומי, הסרבין יעמדו במשימת הפתיחה במאי 2027.

הדברים נאמרים משום שב- 1966, בודפשט ווינה היו אמורות לארח במשותף את האקספו הגדול. אוסטריה פרשה במהלך העבודה וממשלת הונגריה החליטה לקיים אותו בעצמה. המעקב של הועד העולמי הראה, שהעבודות לא מתקדמות לפי הקצב וב - 1994 ממשלת הונגריה הודיעה שלא תוכל לעמוד בהתחייבות. האקספו בוטל.

הנושא המרכזי שהוגדר לאקספו בסרביה הוא: Play for humanity: sport and music for all

ישראל חתמה על השתתפותה באקספו, בינואר 2026 ולדברי נציב האקספו הישראלי, השגריר לשעבר בסרביה יהל וילן, זו הזדמנות מצוינת להציג באקספו את הטכנולוגיות שמפותחות בישראל בתחום הספורט, טכנולוגיות שמוערכות מאד בעולם. 

 


חזרה לרשימה >>