07/04/2014 - newsletter # 28
המהפך השקט של תעשיית התערוכות והקונגרסים בעולם

תעשיית התערוכות העולמית עוברת מהפכה שקטה בזכות הטכנולוגיות החדשות, שפותחו אמנם עבור מדיות אחרות, אבל אומצו באהבה על ידי ציבור המשתמשים בתערוכות.

  

אני משתמש במילה "משתמשים" שנהוגה באינטרנט, כי היום כבר אי אפשר להפריד את האינטרנט מהתערוכות. האינטרנט וכל מה שהוא מציע בדמות רשתות חברתיות, מגע און ליין בין אנשים וכד'.

  

מארגני התערוכות, המציגים והמבקרים חייבים מכאן ואילך להפנים את הפנים החדשות של התערוכות ולאמץ את כללי המשחק החדשים, תוך כדי הטמעה של הטכנולוגיות החדשות ושימוש בהן.

  

פעם, התערוכות היו חלון ראווה אינטראקטיבי שבו התאפשר למבקרים לראות, למשש ולהריח את המוצרים שבתצוגה ולדבר עם המציגים פנים אל פנים.

  

אם התערוכות היו שומרות על המבנה שלהן מבחינת גודלן, מספר המציגים ומספר המבקרים, אולי דינמיקה זו היתה נשמרת עד היום.

  

אבל כאשר תערוכה משתרעת היום על שטח של 250,000 מטרים רבועים , מספר המציגים בה עומד על כ – 5,000 איש ומספר המבקרים עובר את ה – 100,000 ו....התערוכה נמשכת 3 ימים, לא יתכן שהאינטראקציה המבוקשת של "פנים אל פנים" תתקיים.

  

רק % 10 מכלל המבקרים מתעכבים  ליד כל הביתנים

  

במצב המתואר למעלה, המבקרים חייבים לקבל החלטות מקדמיות היכן בתערוכה  ואצל מי מהמציגים לבקר ומתי!  לצורך כך, עליהם להיעזר בטכנולוגיות השאובות ממקום אחר.

  

המציגים מצידם, חייבים גם כן לבצע פעולות שלא ביצעו עד כה ולהשתמש בטכנולוגיות "ממקום אחר" כדי לא להגיע למצב שמתוך 100,000 מבקרים, רק 10,000 יעברו על פני הביתן שלהם.

  

במצב הזה, השאלה הקריטית שנשאלת היום על ידי המציגים והמבקרים והמכונה " ROI  " דהיינו החזר ההשקעה בתערוכה (שצריכה להיות מתורגמת בתוצאות) נשארת פתוחה, במקרה הטוב או שלילית במקרה הגרוע.

  

זהו איום גדול מעל ראשי המארגנים ולכן מעל לכל, עליהם החובה לספק, הן למציגים והן למבקרים את הכלים שיאפשרו להם להתגבר על  הבעיות המתוארות למעלה.

  

המלכה החדשה : "אפליקציה" או בקיצור "App".

  

שם המשחק במהפכה העוברת על תעשיית התערוכות הוא "יצירת המפגש". איך גורמים לכך שהמבקרים יוכלו לראות כמה שיותר מציגים בזמן נתון  ואלו האחרונים ינצלו בצורה מירבית  את שהותם בתערוכה.

  

כאן נכנסים לתמונה הטלפון החכם והאפליקציה שמעניקים לשחקנים כלי בעזרתו  הם יכולים לייעל את האינטראקציה ביניהם.

  

מהי מהות האפליקציה

: 

האפליקציה היא הקשר שבין המארגן – מציג – מבקר בתערוכה. כל אחד מהשחקנים מזרים מידע אל תוך האפליקציה ומאפשר בכך לכולם לבצע פעולות אלו מול אלו. האפשרויות כמעט ואינן מוגבלות והביצוע תלוי ביכולת של כל אחד מהשחקנים לנצל לטובתו את מה שהאחר מציע לו.

  אפליקציה של תערוכה יכולה להיות בו זמנית גם קטלוג  אלקטרוני, גם ג'י פי אס, גם יומן פגישות וגם ארכיון.

אפליקציות חכמות

  

יש אפליקציות שנותנות חלק מהדברים שתוארו למעלה  ויש אפליקציה אחת, שמשלבת את כל האלמנטים הללו ועוד.

  באפליקציה זו www.expomatch.org  קיים השילוב שבין היכולות לבצע את כל הנ"ל לפני פתיחת התערוכה ובין ביצועה און ליין בזמן התערוכה. 

  

ההגיון הבסיסי של אפליקציה זו מבוסס על כך שהגורם האמין ביותר באינטראקציה בין כל הגורמים, הוא הענין המשותף שיש להם במוצרים של החברה המציגה.

  האפליקציה יודעת ליצור פרופילים של המבקרים לפי ההתנהגות בפועל, שלהם בתערוכה.

בהתאם לכך, היא יוצרת קשר בין המבקרים שהביעו ענין במוצרים מסוימים ובין המציגים שיש להם את המוצרים הללו.

 

הטכנולגיה האינטרנטית מאפשרת על כן למציגים לשלוח הודעה אל מבקרים, תוך כדי התערוכה, בה נאמר " ידוע לנו שאתם מתעניינים במוצר X  . יש לנו המוצר הזה, אבל טרם ביקרתם אצלנו בביתן. אנחנו נמצאים בביתן מס' ....ומחכים לביקורכם.

  

מצד שני, המבקרים מקבלים הודעה מהמארגנים, בעת היותם בתערוכה שבה נאמר " יש בתערוכה  X  מציגים שמציגים את המוצר שמעניין אתכם אך טרם ביקרתם אצלם. להלן רשימת המציגים ומיקומם בתערוכה".

  

המקור למידע הזה, בשתי הואריציות המתוארות, הוא מארגן התערוכה שבשרתיו מאוכסן כל המידע והוא זה שדוחף אותו למבקרים ולמציגים.

  

מהפכה בשווק התערוכות

  

המידע המצטבר אצל מארגן התערוכה לגבי התנהגות המבקרים והמציגים בתערוכה, מתורגם על ידו לכלי שיווקי. הוא יכול בעת מסע השיווק לגיוס מציגים לומר למציג כלשהו "  X מבקרים בתערוכה הקודמת הביעו ענין במוצרים אותם אתה מייצר. אנחנו יודעים מיהם ומתכוונים להודיע להם שבתערוכה הקרובה אתה תציג ונמליץ להם  שיבואו לבקר אותך".

  

במקביל, מבקר פוטנציאלי יקבל הודעה בנוסח " בתערוכה הקודמת הבעת ענין במוצרים א,ב,ג,. אנחנו שמחים להודיע לך שבתערוכה הקרובה X  מציגים יציגו מוצרים שמעניינים אותך. בוא לבקר".

  

האינטראקציה השיווקית החדשה יכולה להתבצע רק משום שהמארגן יכול לאגור את הנתונים על התעניינות המבקרים במוצרים שבתערוכה, לנתח אותם, לשייך אותם לאנשים וקבוצות וביודעם את פרטי ההתקשרות, לשלוח להם הודעות מקדימות.

  

ללא אימוץ הטכנולוגיות החדשות, חיבור הביתנים בתערוכה לאינטרנט והשימוש בטלפונים חכמים, עולם התערוכות לא היה מסוגל לעבור פאזה, לקראת העידן החדש.

  

על מארגני התערוכות להעסיק כח אדם שיהיה מסוגל לעקוב אחרי החידושים הטכנולוגים ולתקשר עם ספקי השרותים.

  

המהפכה הזו, שכבר החלה, תצליח בגדול, משום שהיא מהפכה שקטה, בנויה רובד על רובד ובעיקר, משום שהיא לא הורסת את מה שקיים (כמו במהפכות שאנחנו מכירים) אלא מטעימה את החידושים בתוך המערכות הקיימות ומשדרגים אותן.


תגובות
הוסף תגובה
שתף בפייסבוק

   
תגובה חדשה
תגובה
שם
דואר אלקטרוני

  

טל. 03-6882929 www.expoexpo.com מוגש על ידי מנוע החיפוש לתערוכות בחו"ל