מארגני התערוכות בעולם נמצאים היום בצומת דרכים. אם עד כה, כבעלי התערוכה, הם היו הגורם שעל פיו יש להתיישר, הרי שמעתה הם מתחילים להיחשב כנותני שרותים שחייבים לספק את קהל צרכניהם:מציגים ומבקרים. אלו האחרונים, מודדים ושופטים אותם על פי קריטריונים חדשים ובעקבותיהם, הציפיות שלהם מהמארגנים השתנו.
אין ספק שהקוראים שמציגים או מבקרים בתערוכות שותפים לתחושה, אך כדי לעשות קצת סדר במחשבות, נבדוק להלן את המושגים בעלי החשיבות, בשינוי העובר על התערוכות בעולם.
מציאות רבודה
עולם התערוכות מתקדם ומתחיל להתיישר עם העולם הדיגיטלי החיצוני. המציגים חשים יותר מבעבר, שמתחם התערוכות בו הם מציגים, הוא היום פלטפורמה בלבד. הם מבינים שהמושג שהיה עד לאחרונה בדיוני, "מציאות רבודה" ( Augmented Reality) הוא ממשי ועוטף את השתתפותם בתערוכה. הם מצפים שהמארגנים יביאו להם את העולם החיצון אל תוך התערוכה.
שילוב האינטרנט בתערוכה הוא, במקרים רבים, הכרחי כדי שמערכות התצוגה תפעלנה. המבקרים חייבים להיות בקשר. מה שנראה דמיוני לפני כמה שנים הוא הכרח היום. מארגני התערוכות מתקשים לעמוד בכך, אבל לא תהיה להם ברירה
החזר השקעה
מושג אחר, ROI, "החזר השקעה" הפך במקביל לשחקן מרכזי ולמדד, על פיו נמדדת הצלחת המציג בתערוכה. מציגים עושים חשבון של עלות - תועלת בזמן התערוכה ומיד לאחריה ואם המסקנה היא שעלות מבקר, מול תוצאות הביקור, היא גבוהה, הם יחשבו שנית אם להשתתף בתערוכה הבאה.
אך לא רק המציג עושה את החישוב הזה. גם המבקר עושה אותו, משום שעלות ביקור בתערוכה הולכת וגדלה. הטיסות לתערוכות יקרות (כי לרוב אי אפשר לטוס ליעד תערוכה בטיסות low cost )מחירי בתי המלון בשמיים, השהות בתערוכה ובעיר יקרה....אם המבקר חש שהוא לא החזיר לעצמו את ההשקעה, הוא לא יחזור אל התערוכה שנית.
לידים איכותיים
איסוף לידים, שהיה בעבר מטרה מרכזית של המציגים, כבר מזמן אינו נמדד במספר, אלא באיכותם של הלידים. האיסוף נעשה מתוחכם, המעקב לא פשוט ונדרש מאמץ גדול לנפות את הלידים החשובים מתוך בליל המידע שנאגר.
המארגנים בהתלבטות
המארגנים בהתלבטות מה לעשות, כיצד לעמוד בציפיות, איך טכנולוגיות יכולות לעזור.....דבר אחד ברור: הם אינם יכולים להמשיך ולהתיחס לתערוכה כאל מתחם מקרקעין שאותו הם מוכרים במ"ר לחברות המבקשות להציג. הם חייבים להציע יותר מכך וכך לעמוד בציפיות של המציגים והמבקרים כאחד.