השנים האחרונות האירו פנים ליריד דיסלדורף. מספר תערוכות ענק שהתקיימו ב - 4 השנים האחרונות, השאירו עודפי רווחים. התכנסה מועצת המנהלים של היריד כדי להחליט מה עושים עם העודפים. מבין כל האופציות, הוחלט להשאיר את הכסף בתחומי המרכז ולשפר ולהרחיב את התנאים להשתתפות המציגים.
כך, מיד לאחר תערוכת האריזה העולמית "אינטרפק", בחודש מאי 2017, יחלו עבודות ההריסה של ביתנים מספר 1 ו - 2 בכניסה הדרומית של היריד ומיד לאחר מכן, עבודות ההקמה של ביתן חדש שיחובר למרכז הקונגרסים הקיים במקום.
מספרים שההבדל בין הישראלים לגרמנים בכל הקשור לתכנון ובניה הוא, שהישראלים מתכננים במשך שנה, אבל בונים במשך 5 שנים. הגרמנים לעומת זאת, מתכננים במשך 5 שנים ובונים במשך שנה. אז הפעם מדובר על שנתיים, אבל ראו את נתונים: הביתן החדש ישתרע על פני 12,025 מ"ר ויגיע לגובה של 20 מ'.
יוכנסו לתשתית שלו כל השרותים הנדרשים למציגים כמו חשמל, מים, לחץ אויר, תקשורת ועוד, הכל מתחת לרצפה כדי לא לבנות "גשרים" במעברים, כנהוג במקומותינו. הרצפה תישא משקל של 50 טון למ"ר, כדי לאפשר תצוגות של ציוד כבד במיוחד. מתחת לביתן החדש, יהיה חניון ל - 200 כלי רכב. זאת, בנוסף ל - 20,000 מקומות החניה המצויים במרחבי המרכז.
במקרים בהם האולמות של מרכז הכנסים ידרשו לצורך תערוכה, ניתן יהיה להוסיף לביתן עוד כ - 7,800 מ"ר. לעומת זאת, כאשר האולם החדש יצטרך לתמוך בכנסים המתקיימים במרכז הקונגרסים, ניתן יהיה לארח בו 10,000 איש בישיבה בשורות.
האמת, זה נשמע די דמיוני, אבל מהנדסי הפרויקט והקבלן המבצע, התחייבו לסיים את העבודה כעבור שנתיים בלבד!!
למי שמתעניין, להלן הדמייה של הפרויקט http://www.messe-duesseldorf.com/construction
וכמעט שכחנו, ההשקעה הכרוכה בפרויקט היא 140 מיליון יורו ממקורות עצמיים.
כדי לסבר את עיני הקוראים נאמר שאם נצרף % 50 מכלל התערוכות המתקיימות בישראל למסגרת של תערוכה אחת, זו, תוכל להתארח בנוחיות בביתן החדש ביריד דיסלדורף.
עוד חדשות מהנעשה בעולם בתחום התערוכות: http://www.expoexpo.com/PageLN.aspx