יריד דיסלדורף מארגן מזה מספר עשורים את דרופה, התערוכה החשובה בעולם לדפוס והוצאה לאור. ישראל היא מציגה חשובה בתערוכה ומדי תערוכה, מנהלה לשעבר, מנואל מטארה, נהג לבקר בארץ, לקיים פרזנטציה ולפגוש לקוחות ותיקים וחדשים. האיש,עבור ישראלים רבים, היה "מר דרופה".
3 שנים לפני התערוכה של 2016, האיש פרש ובמקומו מונתה לתערוכה העצומה הזו, אשה קטנה- גדולה Sabine Geldermann . כולם שאלו מיהי האשה הזאת, שהגיעה מחוץ למערכת, עם נסיון של עבודה בחברה פרטית לתערוכות, לא בסדר הגודל של ארגון כמו יריד דיסלדורף ואף לא בסדר הגודל של דרופה.
סבינה , באחת מיציאותיה הראשונות מדיסלדורף, הגיעה לישראל להיכרות עם השוק המקומי. כבר אז, ב 2013 אפשר היה להבחין בכשרון ובידע שהיא הפגינה. היא היתה מלווה במר דרופה, אבל לא עמדה בצילו. עוצמת אישיותה לא יכולה היתה להסתתר בחיצוניות השקטה והמופנמת שלה.
יחד עם זאת, השלכתה אל הבריכה העצומה של דרופה, יצרה תהיות האם תעמוד במשימה. השאלה נשאלה בעיקר על ידי מי שלא הכיר אותה...ובצדק. אבל לאלו שבחרו אותה לתפקיד, לא היו ספקות.
וצריך להבין, זו התערוכה הגדולה והארוכה ביותר של יריד דיסלדורף. קרוב ל - 2,000 מציגים מיותר מ - 50 מדינות משתתפים בה. כ - 300,000 איש מכל העולם מבקרים בה. המציגים מעמידים תצוגות ענק. הלוגיסטיקה הכרוכה בארגון תערוכה שכזו, עצומה וצריכה להתנהל במונחים של מבצע צבאי......והכל בידיים של אשה אחת.
נכון, עמד לרשותה צוות עם נסיון, אבל כפי שיודעים אנשי ניהול, דבר לא זז בלי אישור של מנהלת הפרויקט. והנה הגיע יום הפתיחה והכל עמד ועבד, הקהל זרם, הביתנים הופעלו והכל התנהל. היו כמה משברים בתערוכה, ביתנים הוצפו בשל הגשמים האדירים בימים שלפני התערוכה, שריפה פרצה במבנה מגורים של פליטים בסמוך מאד לאחד הביתנים. מערכת הרישום קרסה בשלב מסוים.....
אבל מי שהזדמן להיות ליד האשה המופלאה הזו, לא יכול היה לחשוב שלרגע, היא מאבדת את השליטה.
אז שאפו גדול לאשה גדולה, סבינה גלדרמן, שהוכיחה שכאשר נותנים בך אמון, את לא מאכזבת.
עוד חדשות מהנעשה בעולם בתחום התערוכות: http://www.expoexpo.com/PageLN.aspx