מציגים בתערוכות, אם בארץ או בחו"ל, מוכנים להקדיש משאבים כדי להביא לתערוכה בה הם משתתפים, אנשי עסקים ברמה של מקבלי החלטות בארגוניהם. אם היתה להם תשובה לשאלה מה מביא אותם אנשי עסקים לבקר בתערוכה, הם היו עושים הכל כדי להביאם. מחקר חדש בארה"ב מנסה לתת תשובות
בנקודה זו נציין, כי בעקרון, אין הבדל בין מבקר אמריקני למבקר ישראלי או אירופי. יש כמובן להתיחס למאפיינים המקומיים, אבל בעיקרון, אותם כללים תקפים בכל המקומות.
המחקר נערך על ידיד מכון המחקר לתערוכות בארה"ב המסונף לארגון הבינלאומי למארגני תערוכות ואירועים.
במחקר נשאלו משתתפי המדגם המייצג שאלה מרכזית אחת: מה גורם לכם לבקר בתערוכה חדשה? במלים אחרות: איך אתם מקבלים החלטה לעשות את המאמץ, להתנתק מעבודתכם ולנסוע לעיר אחרת כדי לבקר בתערוכה? יש לזכור שמדובר בדרג של מקבלי החלטות בארגונים.
מהתשובות, יצרו החוקרים דרוג של 3 האלמנטים החשובים ביותר המשפיעים על הביקור (מלמעלה ומלמטה):
במקום הראשון מלמעלה, האפשרות לקיים נטוורקינג עם המבקרים האחרים מאותו דרג. במקום השני, לקבל תשובות לשאלות שמטרידות אותם בכל הקשור לנושא התערוכה ולאחר מכן, רמת המרצים בכנס המלווה.
בדרוג מלמטה, של הסיבות הפחות חשובות לבואם לתערוכה, מוצאים את הבא: הצורך לרכוש מוצרים בתערוכה, היכולת "להתעשר" בידע והאטרקטיביות של העיר בה נערכת התערוכה.
ככל שמארגני התערוכות יקדימו להבין ולהפנים את מסקנות המחקר, כך הם ישפרו את הסיכוי שאנשי עסקים חשובים יגיעו לתערוכות. תהליך ההפנמה מחייב אימוץ טכנולוגיות חדשות שיאפשרו למשל אפשרות למבקרים לעשות נטוורקינג עם מקביליהם, תהליך הקרוי בשפה המקצועית Matchmaking
איך עושים זאת, אפשר ללמוד מהאתר www.expomatch.org