הקורונה והצורך בבידוד והמנעות ממפגשים פיזיים, הכניס מימד חדש לחיינו בדמות הזום. עולם התערוכות עבר זעזוע ותערוכות רבות נדחו או בוטלו בהיעדר אפשרות למוביליות בינלאומית.
שנת 2020 ולפחות מחצית 2021 ירשמו בתולדות התערוכות, כשנים בהן מארגני תערוכות בעולם קרסו. החלשים ביניהם, יתקשו לחזור כאשר המגפה תחלוף. החזקים יתאוששו ומשיחות איתם, הם מצפים לגל, שיסחוף את עולם התערוכות אל עבר שיאים חדשים, בשל הצורך להשלים פערים.
אחרי הכל, תערוכות הן הכלי השווקי הזול והיעיל ביותר בשיווק הבינלאומי.
בשנה המיוחדת הזו, עולם התערוכות ניסה לשמר את עצמו באמצעות התערוכות הוירטואליות. כמו בעבר, זה לא הוכיח עצמו, משום שהעולם הוירטואלי חסר את המגע האנושי, שכל כך חשוב בקבלת החלטות עיסקיות והשקעות בציוד ובשרות.
העולם הוירטואלי הוא קצת כמו "הרשת האפלה" בה אין חוקים ובה הכל מותר ואין בו קץ למניפולציות.
מנסיוננו ומעדויות מציגים שהשתתפו בתערוכות הוירטואליות, אנחנו למדים, שרוב אלו מבין "המבקרים" שיצרו קשר עם המציגים בתערוכה, היו מתחזים לקניינים ובעצם ביקשו למכור למציגים במקום לרכוש מהם.
"לא רק" נאמר לנו "שהוצאנו כסף על ההשתתפות, גם גייסנו אנשי מכירות, שיענו בצ'אט למתקשרים והנה הסתבר לנו, שאלו לא מעוניינים לקנות, אלא למכור".
נראה שבאירופה (מרכז ההתעניינות של ישראלים בתערוכות) תערוכות יחזרו אל הביתנים במרכזי התערוכות, החל מחודש ספטמבר. מצפים כי החל מהרבעון השלישי של 2022, יהיה ביקוש גדול מאד לשטחי תצוגה וכל הקודם זוכה.
באסיה, תערוכות פיזיות התקיימו גם בשנת הקורונה, אבל כולן היו מקומיות. גם המציגים הזרים, שהשתתפו בהן, עשו זאת באמצעות הסוכנים המקומיים שלהם.
כולם מוזמנים להתעדכן על מועדי התערוכות ומיקומן, במנוע החיפוש שלנו www.expoexpo.com המשרת היום קרוב ל - 30,000 חברות ואנשי עסקים ישראלים
יש למה לצפות
יצחק שלו
עורך