עירית תל אביב - יפו ומרכז הירידים של תל אביב הקימו במשותף לשכה לצורך עידוד כנסים בינלאומיים להגיע לתל אביב. יש לראש העיר חזון, שהוא לא בלתי אפשרי. ישראל אינה על המפה העולמית ורוב הכנסים והתערוכות הם בעלי אופי מקומי.
עירית ירושלים, בסיוע המשרד לעניני ירושלים, הקימה זה מכבר לשכה דומה ואף הכינה תכנית סיוע למארגני הכנסים כדי שיקיימו את האירועים שלהם בירושלים, אבל בתנאים מסוימים שמקשים על המארגנים לשתף פעולה.
הלשכה בתל אביב עדיין לא גיבשה תכנית סיוע שתפתה מארגנים ליזום אירועים בינלאומיים. אולי האירוויזיון ומידת הצלחתו כאירוע בינלאומי ידרבנו את הלשכה התל אביבית להאיץ תהליכים? נראה!.
מעבר לתחרות מול ירושלים, יש לתל אביב ערים מתחרות בעולם, שעושות הרבה כדי לפתות מארגנים לקיים אצלן את הכנסים הבינלאומיים. לאחרונה פרסם הארגון הבינלאומי ICCA את הנתונים לשנת 2018 לפיהם, שוב, פריז נמצאת במקום הראשון במרחק מוינה השניה.
עיון בדו"ח מלמד שהכנס הגדול ביותר שהתקיים במרכז הכנסים של פריז, היה בהשתתפות 23,000 איש והכנס האחר בסוף שנת 2019 מתוכנן לארח 35,000 איש.
האם תל אביב או ירושלים מסוגלות להגיש הצעה לכנסים בסדר גודל זה? התשובה שלילית כמובן, אבל יש להניח שנסתפק בכנסים קטנים יותר.....רק שיבואו.
ואם בכנסים קטנים יותר עסקינן (כנסים מקומיים) יש מקום לשאול את השאלה, מדוע הכנסים נערכים רק בערים הגדולות? האם הפריפריה יכולה להכיל אותם?
כתבה על הארגון שעומד מאחורי ההצלחה של פריז, בגוף הניוזלטר
קריאה מחכימה
יצחק שלו
עורך