לפני כל תערוכה עולמית - אקספו נשאלת השאלה, מדוע מדינות נלחמות על הזכות לארח את התערוכה? הוצאות אדירות כרוכות בארגון, הקהל הוא בדרך כלל, ברובו, מקומי והערך התיירותי, שקיים אמנם, לא מצדיק את ההשקעה.
התשובה היא במשפט: "לא חשוב מה זה עושה לכם, חשוב מה זה עושה לנו- למדינה המארחת". ומה זה עושה לנו? המדינה משקיעה סכומי עתק בפיתוח תשתיות, מקימה מונומנטים שנשארים אחר כך לרווחת התושבים, המדינה נמצאת במרכז ההתעניינות העולמית לתקופה ממושכת בזכות העובדה שכמעט 200 מדינות מציגות בתערוכה ועוד.
האקספו הקרוב שיתקיים בדובאי, נותן "בוסט" לכל תעשיית התערוכות במדינות המפרץ, שלכל אחת מהמדינות בה קיימת תשתית רצינית של תערוכות. מדובר באיחוד האמירויות, שבהן לדובאי ואבו דאבי מרכזי תערוכות מהמפותחים והמודרנים בעולם, בחריין, עומאן, כווית וקטאר.
מבחינה כלכלית, מדינות המפרץ הן יעד חשוב מאד ליצרנים האירופים, שמרבים להשתתף בתערוכות שם משום כח הקניה האדיר של כל אחת מהמדינות וכן בשל העובדה שהן משמשות גם כ - HUB למדינות באסיה, כמו הודו למשל.
נוסיף גם את החשיבות הצבאית האסטרטגית של המדינות באזור לארה"ב ולמערב בכלל.
בגליון זה נסקור בקצרה את האקספו בדובאי, דרך העובדה שישראל אמורה להשתתף בו וכן נספר על תכנית מיוחדת ומקורית שקשורה לבתי הספר שם.
קריאה מחכימה
יצחק שלו
עורך