יש להניח שרוב אנשי העסקים שמבקשים לבקר בתערוכה בחו"ל כדי לבדוק הזדמנויות, לקשור קשרי עסקים עם ספקים ולקוחות, יעדיפו לבקר בתערוכה שמוגדרת כתערוכה בינלאומית.
הסיבה לכך פשוטה. בביקור אחד הם יכולים לפגוש חברות מהעולם ולא רק את החברות המקומיות בעיר/מדינה בה התערוכה מתקיימת.
לעתים קרובות הם מתאכזבים בבואם לתערוכה, כי זו שהוגדרה על ידי מארגניה כתערוכה בינלאומית, כלל אינה כזו. מארגני תערוכות בעולם, יצרו זילות של המושג "בינלאומי" על ידי שימוש לא הוגן, שגובל לעתים ברמאות.
ובגרמניה, כמו בגרמניה, ערים לבעיתיות הזו ומשתדלים מאד לערוך הבחנה בין תערוכה מקומית, תערוכה אזורית ותערוכה בינלאומית. מי שמסייע לכך הוא הארגון האוביקטיבי לבדיקת התערוכות FKM.
מוסד זה, עורך בקרה בכל התערוכות של המארגנים הגרמנים ולאחרונה שלח זרועות אל מדינות אחרות דוברות גרמנית. אישור בקרה של FKM הפך להיות מעין תו תקן לאמינות ולנכונות של הנתונים.
אז מהו אם כן התקן של תערוכה בינלאומית? לפי הארגון ,אם % 10 מהמציגים בתערוכה ו - % 5 מהמבקרים בה, באים מחוץ למדינה בה מתקיימת התערוכה, זו האחרונה יכולה להיקרא בינלאומית.
הארגון הבינלאומי של התערוכות UFI ממיין אף הוא את התערוכות לפי אחוזים אלו.
אבל, הארגון של מארגני התערוכות בגרמניה, שגם משרד התעשיה תומך בו AUMA מרחיק לכת אף יותר ומקשיח את הקריטריון, בקובעו שבתערוכה, לא רק האחוזים קובעים, אלא שצריך להוסיף מימד אבסולוטי, כך שבתערוכה יהיו לפחות 20 מציגים מחו"ל ו - 100 מבקרים רשומים מחו"ל.
לא משנה, לענייננו, איך מגדירים את המושג בינלאומי. מה שחשוב הוא שמבקר מישראל יבדוק בתערוכה בה הוא מתעתד לבקר, את הנושא, יעבור על רשימות המציגים ויחליט בעצמו האם היא בינלאומית ועונה על צרכיו.
מנוע החיפוש לתערוכות בחו"ל www.expoexpo.com מיין, במידת האפשר, את התערוכות וכלל בתוצאות החיפוש, את ההבחנה, האם תערוכה היא מקומית, אזורית או בינלאומית.
קריאה מחכימה
יצחק שלו
עורך