מחאה נגד העלאות מחירים איננה כנראה חלק מהד.נ.א שלנו. כמו גם בנושאים אחרים, אגב. אנחנו לא בנויים למחאות חברתיות ו/או פוליטיות. פה ושם איזה קיץ מביא לנו מחאה שגוועת ללא תוצאות ופה ושם העלאת מחירים של מוצרי מזון "מרתיחה" את דמנו ....בפייסבוק.
בגדול, אנחנו די סתגלנים ונותנים לשלטון ולבעלי ההון ומנהלי המונופולים לארגן את חיינו.הדוגמא האחרונה היא ההשלמה הציבורית המיידית, עם החלטתו של שר הפנים לאסור פתיחתן של חנויות לאספקת מזון ושרותים אחרים בתל אביב, בשבתות.
עובדה זו בולטת מאד על רקע המהפכות בעולם הערבי, סביבינו, שהחלו במחאה חברתית, או בחרמות ציבוריות נגד העלאת מחירים במדינות כמו ארה"ב ובאירופה.
למושג "חרם צרכני" יש משמעות שם לא רק למוחים, אלא גם לנותני השרותים.
ולמה אנחנו נדרשים לנושא? כי לאחרונה נחשפנו למקרה בו מרכז הקונגרסים של סן דייגו בארה"ב, השלים הרחבה והכנסה של שרותים בהוצאה לא קטנה ומיד לאחריה, הודיע על העלאת מחירים לחברות וגופים שמבקשים לשכור את המקום לאירועים שלהם.
ועל מה מדובר? תוספת של $5 על כל ביתן של 10 מ"ר שמארגן האירוע מוכר ללקוחותיו או כהגדרתם facility improvement fee . כמו כן, החובה להשתמש בשרותי האבטחה והצוות של המרכז הקונגרסים בארגון האירועים.
הנימוק הרשמי להעלאות היה "כיסוי הוצאות ההרחבה". הארגון היציג של מארגני התערוכות והאירועים בארה"ב הגיב מיד והודיע למרכז הקונגרסים שיפסיק לשכור את המקום אם ההעלאות לא יבוטלו לאלתר. " הם חייבים להשקיע כספים כדי להיות אטרקטיבים מול מרכזי קונגרסים אחרים ואנחנו צריכים לממן זאת? מישהו כאן התבלבל, הם צריכים לפתות אותנו לבוא אליהם ולא להעניש אותנו בהעלאת מחירים" .
ואכן, הגזירה בוטלה מיידית. בישראל קוראים לזה "סעיף מצליח".
הצרה היא שבעולם זה לא מצליח ובישראל כן.
הקיץ בעיצומו, ונדמה שכולם בחופש, אבל יש תערוכות בתקופה זו בעולם ואפשר לשלב ביקור בתערוכה עם חופשה
תהנו
יצחק שלו
עורך