04/03/2013 - newsletter # 15

רבים מאיתנו, חלקנו כהורים והאחרים כילדים, זוכרים את השיר של יהונתן גפן " איך שיר נולד?" מתוך המופע החד פעמי הכבש השישה עשר. וזה הולך ככה:

איך שיר נולד?
כמו תינוק
בהתחלה זה כואב
אחר כך יוצא החוצה
וכולם שמחים
ופתאום איזה יופי
הוא הולך לבד "

ככה גם נולדות תערוכות. ההתחלה היא תמיד קשה. הרבה מתחילים ובמהלך הדרך נופלים וזה כואב. אחר כך נשארות התערוכות האמיתיות והחזקות וכולם שמחים ופתאם, איזה יופי, מציגים ממדינות שונות ומבקרים מתחילים להתעניין והתערוכות מתחילות ללכת לבד.

כך קורה בכל מדינה ש"גילתה" את התערוכות. יזמים רבים חושבים שזה מקור קל להתעשרות, עשרות ומאות תערוכות מוכרזות, ברובן הן נופלות ואיתן היזמים. אבל בסופו של דבר, כמו בטבע, השוק מתיצב על התערוכות שהן solid ומאחריהן עומדים מארגנים רציניים עם נסיון, חזון ויכולת לבצע.

סין היא דוגמא מצוינת לתהליך האבולוציוני הזה. השוק החל להתיצב בשנתיים האחרונות ודי ברור היום ליצרנים מהעולם, באילו תערוכות להציג בסין. הקריטריון הבסיסי לבדיקה הוא "מיהו מארגן התערוכה"?

על רקע זה בולטות מאד, עד כדי שולטות, החברות הגרמניות וביניהן אלו המיצאות את המותגים המוכרים שלהן לסין. הרחבה על סין בניוזלטר הבא.

כמו בסין, כך במקומות אחרים בעולם. הגרמנים מאתרים נישות וחודרים אליהן ומתיחסים אל התערוכות שהם מארגנים ברצינות ובמהימנות המאפיינת אותם.

ולכן עצתנו: כאשר אתם שוקלים להציג בתערוכה כלשהי בשווקים שאינם אירופה או ארה"ב, חפשו קודם כל את התערוכות שהמארגנים שלהן הן גרמנים וביניהם, מרכזי התערוכות המוכרים בגרמניה. רוב המארגנים הללו מחזיקים נציגים בישראל ואפשר ורצוי להתיעץ בהם לפני קבלת החלטה.

דוגמא טובה לכך אפשר למצוא בכתבה על התכניות לעתיד הקרוב של יריד דיסלדורף בשווקים מחוץ לגרמניה.

שיהיה רק טוב

יצחק שלו

עורך

Suitcasers - תופעה רצויה בתערוכות?

כשחושבים על מזודה, עולות מיד מחשבות חיוביות על נסיעה לחו"ל. תערוכה בחו"ל מחייבת אריזת מזודה, אז למה כאשר מגיעים לתערוכה עם מזודה, המארגנים והמציגים מסתכלים עליכם בעין עקומה? ולמה המונח "Suitcasers" הפך להיות שם גנאי בעולם התערוכות?


לכתבה המלאה

ששים שניות על על ברגים, אנשים, מכונות ומגדלים

 

לפי ויקיפדיה, המצאת הבורג מיוחסת בדרך-כלל לארכיטס מטאראנטום: פילוסוף, מתמטיקאי, אסטרונום, מדינאי וממציא שחי ופעל באיטליה במאה החמישית לפני הספירה.

 


לכתבה המלאה

נציגות בישראל לתערוכות בסין

יריד דיסלדורף, אחד ממארגני התערוכות החזקים ביותר בסין, הרחיב את סמכויות הנציגות שלו בישראל והסמיך אותה לטפל גם בתערוכות בסין. הסיבה לכך היא הגברת המעורבות של היריד בסצינת התערוכות בסין


לכתבה המלאה

אשת טורס עסקים התחברה לתערוכות בעולם

אנשי עסקים המבקרים בתערוכות בחו"ל הם פלח חשוב ביותר למשרדי הנסיעות. חלק מהמשרדים הקימו מחלקות מיוחדות לנושא זה, שהרי אי אפשר להתעלם מהעובדה שקרוב ל - 20,000 אנשים מישראל מבקרים בתערוכות בחו"ל מדי שנה


לכתבה המלאה

מה יכולים יצרנים מישראל ללמוד מהתכניות של יריד דיסלדורף לגבי שווקים חדשים?

מארגני תערוכות מקדישים חלק ניכר מזמנם לאיתור נישות בשווקים חדשים. הם מחפשים את השביל שיוביל אותם אל השוק המקומי.

שביל זה מתפתל במבוכי מבנה הכלכלה המקומית, הוא עובר דרך הרגלי הצריכה, היחס בין תעשייה לשרותים וכמובן אינו מתעלם מההיררכיה החברתית של העוסקים והצרכנים.


לכתבה המלאה

למי שתהה למה בלאס וגאס יש כל הרבה מרכזי תערוכות וקזינו

לאס וגאס ידועה כעיר המארחת תערוכות וכנסים יותר מכל עיר אחרת בארה"ב ולפי הנתנוים לגבי 2012 נראה שגם בעולם. מספרים לא יאומנו סוגרים את 2012


לכתבה המלאה

טל. 03-6882929 www.expoexpo.com מוגש על ידי מנוע החיפוש לתערוכות בחו"ל